Amintiri pentru viitor- Trimite un copil din centrele de plasament in tabara de vara!

Dragi prieteni,
 
Tocmai am lansat campania Amintiri pentru viitor- Trimite un copil din centrele de plasament cu care lucram in tabara si avem nevoie de ajutorul vostru.

Anul acesta ne-am propus sa ii rasplatim pe 35 dintre copii cu care lucram in proiectele Asociatiei Fluens cu o saptamana de activitati distractive si de dezvoltare personala, la Bisoca, in judetul Buzau. Fiecare dintre ei merita aceasta oportunitate si dorim sa le oferim ocazia sa invete mai multe despre ei, sa socializeze si sa fie implicati in activitati care sa le ofere o alta perspectiva fata de cea pe care o intalnesc zilnic in centrele sociale.

Pentru a reusi acest lucru, avem nevoie sa strangem 4500 Ron pentru a acoperi costurile e transport si mesele pentru intreaga perioada. Astfel, pentru a asigura costurile de tabara pentru 1 copil avem nevoie de 100 Ron.

Doriti sa va alaturati initiativei noastre si sa oferiti in dar amintiri dragi pentru copii din centre?

Puteti sprijini campania Fluens prin intermediul unei donatii in valoare de 100 de Ron in contul RO57BRDE410SV28449744100- BRD Sucursala Bratianu.

Pentru fiecare dintre cei care se alatura campaniei, am pregatit cate un mic dar de multumire pentru gestul darnic.

Suntem la un telefon/email distanta si va raspundem cu drag la orice intrebari aveti: 073435445/ contact@asociatiafluens.ro

Doar impreuna putem da directie binelui!

Va multumim,
Echipa Fluens

Asociatia Fluens lanseaza proiectul Porti deschise -acces la servicii sociale inovative pentru persoane varstnice institutionalizate-



Asociatia Fluens, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (DGASPC) si Norway Moreno Institute lanseaza proiectul Porti deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane varstnice institutionalizate. Organizatiile isi propun sa vina in sprijinul a 200 de varstnici institutionalizati, cu risc crescut de excluziune sociala prin oferirea de servicii inovatoare si asistenta completara celei pe care o primesc: psihoterapie, dobandire de abilitati in domeniul tehnologiei, activitati de socializare, acces la servicii medicale.
Principalul obiectiv al proiectului este sa se reamenajeze camerele de reminiscente din cadrul celor 6 centre ale DGASPC Sector 1, o metoda terapeutica noua in Romania. 50 de persoane care lucreaza in acest domeniu vor beneficia de ateliere vizand dezvoltarea abilitatilor de comunicare cu persoana varstnica si de grupuri de suport psihologic. 


Dezvoltarea prin intermediul proiectului a centrelor de reminiscente initiate in cadrul caminelor de batrani din sectorul 1, are drept obiectiv prevenirea unor maladii grave ce afecteaza memoria pesoanelor varstnice, precum dementa sau Alzheimer, dar si stimularea implicarii sociale a varstnicilor si recastigarea respectului de sine. Cu ajutorul reminiscentei, beneficiarii isi vor putea aduce aminte momentele placute din viata lor, iar spatiile vor fi amenajate cu fotografii si obiecte familiare, facilitand astfel procesul terapeutic.  Terapia prin reminscenta este utilizata cu rezultate foarte bune in tari precum Anglia, Germania sau Spania, iar in Romania primele astfel de centre au fost deschise in 2006, de catre DGASPC sector 1 si au avut realizate activitati in cadrul acestora pana in 2008.

Aditional redeschiderii centrelor, in cadrul proiectului vor fi introduse servicii de psihoterapie adaptate nevoilor psihologice principale ale varstnicilor. Pentru dezvoltarea acestor servicii, Asociatia Fluens va colabora cu un partener norvegian de renume in domeniul psihologiei, Norway Moreno Institute. Serviciile oferite in proiect vor reprezenta rezultatul workshopurilor realizate la inceputul proiectului, la care vor participa psihologii si voluntari din proiect. 

Totodata, vor fi oferite programe de socializare, atat in centre, cat si in afara aceastora, a caror menire este sa ii ajute pe varstnici sa depaseasca gradul de pasivitate si sa previna izolarea. Cu sprijinul personalului, dar mai ales cu sprijinul voluntarilor organizatiei, programele de socializare vor avea trei componente: activitati recreative, activitati cu caracter cultural, activitati de stimulare a implicarii la nivel socio-politc si decizional. 

In ceea ce priveste personalul din centre, in cadrul proiectului vor fi oferite pentru acestia o serie de cursuri axate pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare si interrelationare, dar si servicii de suport psihologic pentru a combate efectele situatiilor cu impact emotional negativ (ex. ingrijirea permanenta a bolnavilor dependenti, asistarea persoanele cu boli terminale etc.) 

Beneficiarii proiectului provin din Complexul Social de Servicii "Straulesti", Complexul Social de Servicii "Odai", Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Elena", Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Vasile", Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Ion" si  Centrul de Asistenta "Sf. Dimitrie". 

Otilia Geavlete, Vicepresedinte al Asociatiei Fluens- Proiectul „Porti deschise” are la baza experienta pe care am acumulat-o de-a lungul timpului prin intermediul altor initiative destinate varstnicilor, lucru ce ne-a oferit o imagine clara despre actualul sistem social si unde putem interveni cu propuneri si programe eficiente si adaptate nevoilor varstnicilor, dar si care au succes in afara tarii, precum centrele de reminiscenta din Anglia. Mai mult decat atat, cu sprijinul partenerului norvegian, vom reusi sa aflam informatii si sa deprindem noi metode in acest domeniu care se ridica la standard europeme. 
 
 Proiectul se deruleaza pe o perioada de 12 luni (15 aprilie 2015 -15 aprilie 2016), fiind un proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Bugetul total al proiectului este de 82,942Euro, din care 70,394 Euro reprezinta finantare nerambursabila.

Parteneri si colaboratori: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (DGASPC), Norway Moreno Institute, Galeria Galateca, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila, Asociatia Neoart.


Despre Asociatia Fluens
Asociatia Fluens deruleaza, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonati, batrani singuri, tineri aflati la inceput de drum, persoane bolnave si familii care provin din medii defavorizate.. Asociatia dezvolta o serie de proiecte in parteneriat cu directiile de protectie a copilului, caminele de varstnici, organizatii publice si private.

Activitatea organizatiei poate fi urmarita online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui
 

Ateliere Fluens la ONGFest

 
Dragi prieteni, 
 
Participam anul acesta la ONGFest, Festivalul National al organizatiilor neguvernamentale din Romania si ne-am dori tare mult sa va numarati printre vizitatorii evenimentului!
 
 



Ne gasesti pe 9 si 10 mai in parcul Herastrau, intrarea dinspre piata Charles de Gaulle, de la ora 10 la ora 17, la cortul 47.

Pregatim și 3 ateliere speciale:

Sambata, 9 mai:
Atelier Voluntariatul- o sansa de dezvoltare personala, cortul dezbateri B, de la 15.00 la 16.30

Duminica, 10 mai:
Atelierul Cum comunicam proiectele noastre- organizatii mici si mijlocii, cortul dezbateri C, de la 13.00 la 14.30

Atelier de pictura pentru copii si parinti, cortul 47, de la 11.00-12.00


Da-ne de veste pana vineri, 8 mai, pe adresa contact@asociatiafluens.ro, daca doresti sa participi la unul dintre atelierele pe care le sustinem. 


Locurile la aceste ateliere sunt limitate.

Programul complet al ONGFest il regasesti aici.

Pentru a ajunge cat mai repede, foloseste harta de aici.


Intrarea la toate activitatile derulate in cadrul evenimentului este gratuita.

Va asteptam,
Echipa Fluens